meditation_beroliger_sindet

Har meditation nogen effekt?

Synes du det er kedeligt, at sidde stille i eget selskab – og er meditation opreklameret?

 

Meditaton er dødsygt

er_meditation_spild_af_tid
Er det kedeligt og spild af tid at meditere?

Det kan da være super kedeligt at sidde der og meditere – ja, for mig er det jo bare, at sidde med mig selv i eget selskab – uden spændende input. Der er kun mit eget ånddræt, mærkelige følelser der popper op, tanker der presser sig på og vil have opmærksomhed, fysiske spændinger – som bevæger sig rundt i kroppen. Jeg observerer bare. Ikke super interessant i sig selv. Har personligt ingen bestemte metoder- andet en nærvær med det, som er!

Ding dong – sidegevinst

Sidegevinsten er fantastisk. Mere indre ro, er langt mere upåvirket af ydre omstændigheder, en god kontakt med kroppen – og hvad den ”fortæller”, skærpet intuition, bedre søvn, mere energi om dagen, større bevidsthed, hurtig bearbejdning af akutte følelser, større kontakt til kærligheden i det indre.

Forskning om meditation

forskning_om_meditation
Forskning om meditaton

Inden for videnskaben ved man og har længe vidst, at meditation og åndedrætsøvelser giver roligere hjerterytme og nedsætter mængden af stresshormonet cortisol i kroppen. Undersøgelser har vist, at blot efter 5 dage med meditation øges opmærksomhed og stressrelaterede symptomer dæmpes. Meditation skulle reducere angst, social angst og øge koncentrationen.

Rationelle beslutninger efter meditation

Er man styret meget af sin emotionelle tilstand i sine beslutninger og handlinger – har det ifølge forskningsundersøgelser en stor positiv effekt at meditere.

Ifølge Videnskab.dk vil man som mediterende tage mere rationelle beslutninger i tilspidsede situationer – om det handler om økonomi eller andre vigtige ting, der skal træffes beslutning om, vil det rationelle sind være dominerende hos den mediterende.

Inspireret til at gå i gang? Der findes rigtig mange former for meditation – prøv det af. Vælg den måde/metode du finder rarest – det er trods alt dig, der skal synes om det….