Her kommer fortællingen om den forhadte dræbersnegl

Min elskede køkkenhave og drivhus har fået ubudne gæster

Alene ordet dræbersnegl leder tankerne hen på noget voldsomt og ødelæggende og passer derfor glimrende til det syn, den efterlader i min køkkenhave, der mest af alt ligner en afbrændt landsby bagefter. Men hvordan kommer man egentlig af med den kedelige gæst?

Tårnhøje forventninger til min hobbyhaves afgrøder må nedjusteres

Forventningerne var tårnhøje og humøret højt, da jeg tidligt på foråret indkøbte såvel højbede som vægdrivhus, og fantasierne om alle de herlige grøntsager og krydderurter, der snart ville spire frem, ville ingen ende tage. Men nu halvvejs inde i sommeren er jeg blevet invaderet af dræbersneglene, der – aften efter aften – tager for sig af retterne i min køkkenhave.

Løsningen på ethvert problem kan da googles ikke?

Som enhver anden NETBRUGER gik jeg fortrøstningsfuld i gang med at google ordet dræbersnegl for at få nogle tips til, hvordan man kunne komme den til livs. Hurtigt dukkede et forslag om ølfælder op som metode. Metoden virkede enkel, men snart efter kunne jeg læse, at det var en ulovlig måde at komme bæsterne til livs på. De led druknedøden, når de gik i ølfælden, hvilket blev takseret som dyrplageri. Jeg havde svært ved at sluge ordet dyrplager og søgte derfor videre i min jagt efter svar på mit spørgsmål. Men snart kunne jeg konstatere, at der verserede utallige råd som sneglehegn, kobberringe, kobbertape, sneglegift, at klippe sneglene midt over med en saks eller ren og skær indsamling af de slimede bæster og overhælde dem med kogende vand – den ene metode forekom mig at være mere lovende end den anden – jeg var nu totalt forvirret – og jeg besluttede mig for at gå lidt i tænkeboks.

Hvilken aflivningsmetode skal jeg vælge?

Før jeg læste, at ølfælderne var ulovlige, havde de forekommet mig at være den nemmeste måde at komme af med sneglene på, fordi jeg ikke behøvede at røre ved dem. Men nu var jeg tvunget til seriøst at overveje at sætte mig ud over min egen væmmelse ved at komme i nærkontakt med de slimede krabater. Derfor faldt valget på indfangning af bæsterne med en tang for derefter at smide dem i en pose og overhælde dem med kogende vand som den bedste og billigste løsning for mig.

Til kamp mod dræbersneglene og min egen væmmelse mod dem!

Hver aften lige inden tusmørket falder på, kan jeg ved selvsyn konstatere, at dræbersneglene rykker ind i mit drivhus og kravler op i mine højbede for at æde løs. Jeg er nu nået til det punkt, hvor jeg må sætte handling bag tankerne og gå på sneglefangst. Men det er lettere sagt end gjort, for det kræver en stor overvindelse for mig bare at skulle røre ved sneglene med en tang, men jeg håber, at det snart vil lykkes mig at overgå mig selv.

Lekon.dk – APV – KLS systemer –  Aktiv Finans – Gældsrådgivning Bernic.net – Din Rail Enclosures

©Lommepsykolog.dk – En fortælling om dræbersneglen i et psykologisk perspektiv